Budding(h’) Poets

Poëziemarathon 30 jaar C. Budding(h’)-Prijs winnaars

Kunstmin in co-productie met het Buddingh Genootschap en Poetry International.

Tijdens de Synode werd besloten om de bijbel vanuit de originele talen Hebreeuws en Grieks in het Nederlands te vertalen. Die zg. Statenvertaling heeft een blijvende invloed op de Nederlandse taal. Dit jaar is ook het 100ste geboortejaar van schrijver Kees Buddingh’. Deze Dordtenaar trad graag en veelvuldig op in zijn eigen stad en vereeuwigde de stad in taal in zijn Ode aan Dordrecht. Budding(h’) Poets op zaterdag 24 november vindt plaats uur op Buddingh’s sterfdag en toont een staalkaart van de Nederlandse taal én poëzie.

Dichters die de afgelopen 30 jaar (sinds 1988) de C. Buddingh’-Prijs ontvingen geven deze dag acte de présence. Hiermee viert dit festival de staat van de Nederlandse taal- en poëziekunst.

Tussen 12:00 en 23:00 uur lezen de prijswinnaars fragmenten uit hun prijswinnende bundel en uit recent werk. Literaire zwaargewichten zoals Anna Enquist en Ilja Leonard Pfeiffer wisselen af met aanstormende dichthelden als Lieke Marsman, Marieke Rijneveld en Radna Fabias. Tijdens deze unieke eendaagse poëziemanifestatie praten de dichters ook met spraakmakende interviewers over de taal die zij willen uitdragen. Dertig jaar taalvernieuwing wordt daarmee in één festivaldag glashelder en de bezoeker zal merken over welke rijke diversiteit de recente Nederlandse taal- en dichtkunst beschikt. Er vinden ook andere activiteiten plaats. Zo brengt het Dordtse muziektheater Hollands Diep een live hoorspel.
Het Theatercafé is gedurende het gehele programma doorlopend geopend voor hapjes en drankjes.

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual