Ballon

Ballon

Het waargebeurde verhaal van een spectaculaire vlucht van Oost- naar West-Duitsland.

Deze historische thriller uit Duitsland toont het waargebeurde verhaal over een spectaculaire ontsnapping ten tijde van de Koude Oorlog. Het is 1979 in de toenmalige Duitse Democratische Republiek (DDR). Twee families verlangen hevig naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (David Kross) en zijn goede vriend Peter Seldyck (Friedrich Mücke) deze luchtballon, die sterk genoeg moet zijn om hun gezinnen over de grens te kunnen laten vliegen. Maar in de verklikkersmaatschappij van de DDR betekent deze activiteit een groot risico. Als de Stasi vermoedens krijgt ontstaat er een race tegen de klok.

Regisseur Michael Bully Herbig construeert een mooi filmverhaal met voelbare spanning. Het tijdsbeeld wordt zeer overtuigend in beeld gebracht.

Adresgegevens
The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag 16:00
Woensdag 13:30
Donderdag 16:00
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30
Zondag 12:00
skyline-visual