Avond van de Geschiedenis: Zij/Hij

De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. In tijden van #MeToo, #HeForShe en de eerste moslima’s in het Amerikaanse Congres kijkt de Maand van de Geschiedenis terug: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd?

Vrouwen hebben altijd zo’n 50 procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen?

In Het Hof van Nederland worden bekende en minder bekende Dordtse vrouwen (en een aantal mannen) in de schijnwerpers gezet tijdens de Avond van de (Dordtse) Geschiedenis. Sommigen kregen landelijke bekendheid door hun ideeën of daden, anderen bevinden zich nog steeds in de schaduw van de geschiedenis, of van hun man. Waarom kennen we hen wel of juist niet en wat is hun verhaal? Bekijk de geschiedenis van Dordrecht en Nederland door de ogen van verschillende vrouwen, test je kennis in een quiz, relax met een drankje erbij, of praat mee!

Adresgegevens
Hof 6
3311 XG Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 - 17:00
skyline-visual