Degas passion for perfection

Arts in Cinema: Degas Passion for Perfection

Het complexe artistieke brein van schilder/beeldhouwer Edgar Degas

Deze film brengt ons in het Fitzwilliam Museum in Cambridge (Groot Brittannië). Hier is verzameld een representatief deel van het oeuvre van de Franse schilder en beeldhouwer Edgar Degas (1834 – 1917). Met exclusieve toegang om zeldzame en diverse werken te bekijken, vertelt deze film het fascinerende verhaal van Degas’ drang naar perfectie. Hiertoe bestudeerde hij veel meesters uit het verleden en experimenteerde hij met nieuwe schildertechnieken.

Zijn thema was vooral het alledaagse leven. Gedreven door obsessieve principes en gehinderd door verslechterende ogen, worstelde Degas met zijn eigen gevoel van falen. Niettemin produceerde hij vastberaden en veel. Maar omdat hij nooit volledig tevreden was, werden veel van Degas’ tekeningen en sculpturen privé bewaard tijdens zijn leven. Na opening en grondig onderzoek kunnen sommige van deze werken nu gezien worden als de meest prachtig gedetailleerde en expressieve werken in de moderne tijd.

Via geschreven verklaringen van vrienden en de brieven van Degas zelf, onthult deze film de complexere waarheid achter één van de meest invloedrijke Franse kunstenaars van de late 19e eeuw. We doorgronden de complexe werking van zijn aristieke brein.

Adresgegevens
The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag 16:00
Woensdag 13:30
Donderdag 16:00
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30
Zondag 12:00
skyline-visual