Amy Winehouse Undercover Session

Op vrijdag 11 oktober brengt de soulformatie The Originators met zangeres Renske de Boer in Muziekpodium DJS een ode aan Amy Winehouse. De Amy Winehouse Undercover Session is geen tribute-act, maar een muzikaal eerbetoon aan een van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia. Onder leiding van drummer Chris van der Meer kruipen de muzikanten in de huid van de zangeres met het iconische ‘beehive’ kapsel.
De Engelse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse werd bekend met haar album Back to Black met daarop hitsingles als Rehab en Back To Black. Ze werkte samen met onder meer producer Mark Ronson, wat haar de grote hit Valerie bezorgde. Deze grootste zangeres van de 21e eeuw overleed op 23 juli 2011 en sloot zich daarmee helaas aan bij de ‘club van 27’; artiesten die op hun 27e overleden.
Originators-bandleider Chris van der Meer werd gevraagd tijdens de Zwarte Cross 2015 een ode te brengen aan de legendarische zangeres en vond in Renske de Boer de perfecte vertolkster van het repertoire van Amy. Onder begeleiding van The Originators blies de charismatische frontvrouw de liedjes nieuw leven in en werd een ijzersterke set neergezet. Na lovende reacties en vooral het speelplezier wat het repertoire de band bracht kon een vervolg niet uitblijven.

Line-up: Renske de Boer: vocals. The Originators: Chris van der Meer: drums/bandleider, Ulrich de Jesus: gitaar, Loek Hauwert: basgitaar/backing vocals, Rob Soria: toetsen, Pier Borkent: trompet/backing vocals, Erwin van Wieringen: tenorsax, Simon Kelaita: baritonsax.

Muziekpodium DJS brengt met enige regelmaat een ode aan een beroemde soul-, blues- of jazzartiest. Zowel de musici als het publiek vinden het fijn om af en toe helemaal terug te gaan naar de muziek van een bepaalde grootheid. Zowel jong talent als gerenommeerde musici krijgen de ruimte in deze serie hun eigen interpretatie te geven.

Adresgegevens
Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
3311 CA Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m donderdag Gesloten
Vrijdag 21:30 - 01:00
Zaterdag 21:30 - 01:00
1e zondag v/d maand 14:30 - sluit
3e zondag v/d maand 14:30 - sluit
skyline-visual