Shafali Nadia

10 oktober 2019

Shafali NadiaWie: Shafali Nadia

Wat: Shafali (20) uit Dordrecht is Miss Intercontinental Zuid-Holland en Nederland 2019 geworden. Ze is nu een finalist voor de internationale missverkiezing. Deze zal in december in India plaatsvinden.

Ze doorliep haar basisschool en middelbare school in Dordrecht en doet nu de opleiding bedrijfseconomie op de Hogeschool Rotterdam. Na veel kleine opdrachtjes is Shafali’s kinderdroom uitgekomen. Ze werd ontdekt via Facebook door een vroegere winnares van de missverkiezing. Na het winnen van deze twee grote titels heeft ze onlangs een contract getekend bij Miss Beauty of The Netherlands.

Hoe combineer je school met modellenwerk?
“Op de middelbare school was ik nog niet zo super actief op het modellengebied. Nu op de hogeschool heeft iedereen er begrip voor en is heel enthousiast. Er worden zelfs artikeltjes geschreven. Zo leuk!”

Heb je een favoriet (Dordts) model?
“Ik weet even zo snel geen Dordts model, maar mijn zusje is ook model en ik ben heel trots op haar. Verder is mijn voorbeeld Naomi Campbell en ik kijk ook op tegen Catriona Gray, Miss Universe 2018.”

Heb je wel eens fotoshoots gehad in Dordrecht en op welke plek zou je dat nog willen?
“Nee, geen grote shoots. Wel doe ik wekelijks fotoshoots voor de kleding van boetiek YAB. De plek waar ik nog een fotoshoot zou willen doen, is in het theater Kunstmin. Ze hebben daar van die mooie witte muren en grote hoge trappen. Dat lijkt me heel gaaf.”

Wat vind je van het modellenwerk in Dordrecht?
“Het modellenwerk in Dordrecht is niet zo populair, omdat er niet veel bureaus zijn. Het lijkt me erg leuk als hier een modellenbureau komt. Tegenwoordig kan dat best makkelijk door social media. Je kunt berichtjes sturen naar meiden of jongens met veel volgers op bijvoorbeeld Instagram en Facebook. Ook kan een bureau zich makkelijk promoten via social media.”

Hoe zie je de toekomst van de stad Dordrecht?
“Dordrecht wordt steeds drukker en er is veel te doen. Zo wordt er al veel georganiseerd, zoals leuke evenementen. Ik denk dat onze stad groter gaat worden en meer op Rotterdam gaat lijken.”

Wat is je grote droom?
“Mijn droom is om me in te zetten voor het onderwijs van jonge kinderen in het buitenland. Ik heb geen specifiek land waar ik zou willen beginnen, maar omdat je ergens moet beginnen zou ik Suriname of India kiezen. Ik ben van Surinaamse afkomst en ook verder weg nog van Indiase afkomst. Op korte termijn zijn mijn dromen; een goede prestatie neerzetten in India tijdens de internationale finale, mijn studiejaar afronden en mijn eigen onderneming beginnen. Dit zou bijvoorbeeld een salon kunnen zijn.”

Ben je van plan in Dordrecht te blijven wonen?
“Ja zeker! Mijn vriend, waar ik al zes jaar een relatie mee heb, wil graag dat ik in Rotterdam kom wonen, maar dat wil ik niet. Hier is alles wat ik nodig heb.”

skyline-visual