Ruud Stellaard

2 september 2018

Ruud StellaardWie: Ruud Stellaard
Wat: In 1990 opende Ruud Stellaard in Dordrecht De Nieuwe Bloemenwinkel. Naast deze winkel heeft hij ook nog twee andere vestigingen, maar zijn hart ligt in Dordrecht. Hier is hij het meest te vinden. Ruud is tevens bestuurslid van de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht).

Geboren en getogen in Dordrecht?
“Ik ben opgegroeid in Dordrecht en heb inmiddels al bijna dertig jaar mijn bloemenwinkel in het centrum van de stad. Het leeft in Dordrecht en ik zeg altijd dat het één groot en gezellig dorp is. Hier heb ik mijn vrienden en ga ik uit of een hapje eten. Er zijn een aantal vaste plekken waar ik kom, zoals de Engelse pub. Het centrum is een gezellige plek met voor mij veel bekenden, het is goed te overzien en heel weinig gedonder.”

Naast uw bloemenwinkel bent u ook bestuurslid van de POBD. Wat doet die vereniging?
“Er gebeurt heel veel door deze organisatie in de binnenstad van Dordrecht. Het doel is om meer publiek de binnenstad in te krijgen. Om consumenten te laten zien, hoe leuk de binnenstad is en om ze uiteindelijk warm te maken voor meer bezoeken. Daarnaast willen we leegstand tegengaan en de stad verbeteren. De organisatie is nog steeds groeiende en wordt ieder jaar sterker. Binnen deze club draagt elke winkelier een steentje bij. Zo creëer je een goede eenheid waarmee we echt dingen kunnen realiseren.”

Zoals?
“De evenementen die we een aantal keer per jaar organiseren. Zoals Dordrecht Pakt Uit, wat op 30 september plaatsvindt. Er is in het hele centrum live muziek, straattheater, marktkramen, modeshows en allerlei kinderactiviteiten. Dit jaar hebben we voor de eerste keer ook Dordt Fit georganiseerd waarbij vele sportverenigingen demonstraties deden en jong en oud mee konden doen aan allerlei sportieve activiteiten. Daarnaast zijn we sponsor van andere belangrijke evenementen zoals Dordt op Stoom en de Sinterklaasintocht. En vorig jaar heeft de organisatie nieuwe sfeerverlichting aangeschaft wat hard nodig was.”

Wat zijn de ambities van de POBD?
“De huidige activiteiten uitbreiden en we zijn bezig om volgend jaar Dordt Smult op te zetten. Binnen de organisatie hebben we ook een groot aantal horeca-participanten. Die willen we een podium geven. Het wordt een nieuw evenement op de horeca gericht. We gaan in het nieuwe jaar dus meer themagerichte evenementen organiseren.”

Tot slot: hoe ziet u Dordrecht over 10 jaar?
“Het centrum gaat inkrimpen. Het wordt iets kleiner maar met meer inhoud en kwaliteit. De detailhandel staat erg onder druk, je moet ontzettend je best blijven doen om te bestaan. Winkeliers moeten ook gaan beseffen dat je samen sterker staat. Soms zijn er nog te veel eenlingen. Maar met z’n allen kun je een veel betere binnenstad creëren.”

skyline-visual