Michel van Zanten

24 juli 2020

michel van zanten (Tattoo Mick)Wie: Michel van Zanten (Tattoo Mick)
Wat: Michel is de eigenaar van Tattoo Mick, de zaak is al 39 jaar een begrip in Dordrecht. 25 jaar lang zijn ze de enige tattoo shop in Dordrecht geweest. Hij begon al op jonge leeftijd toen hij op zijn klasgenoten oefende op school. Op zijn 16e had hij zijn eerste zaak!

Geboren en getogen in Dordrecht?
“Jazeker!”

Hoe lang ben je bezig met een tattoo zetten?
“De meeste mensen komen tegenwoordig voor een sleeve tattoo. Daar ben ik gerust maanden mee bezig. De gemiddelde tijd komt al gauw op zo’n 4-5 uur.”

Hoe heb je je passie voor tatoeëren ontdekt?
“De eerste tattoo die ik kreeg was op mijn 13e verjaardag. Ik woon sinds mijn 15e al op mezelf. Toen ik 16 jaar oud was startte ik mijn eerste eigen praktijk. Ik had in een van de kamers zelf een tattoo studio gebouwd. Ik woonde toen tussen de cafés. Dus er kwamen al snel wat dronken gasten waar ik het tatoeëren op kon oefenen.”

Heb je meerdere tattooshops gehad, zo ja waar?
“In het verleden wel, maar ik heb gemerkt dat jezelf in tweeën splitsen niet kan. Dus meerdere locaties werkte niet. Ook was ik het beu om steeds heen en weer te rijden.”

Wat vind je leuk aan je werk?
“De variabele dingen die je maakt. Iedere dag iets nieuws maken en nieuwe mensen ontmoeten. Het blijft fascinerend. Ook na 39 jaar.”

Heb je naast je werk nog een leuke hobby?
“Vroeger was het tatoeëren mijn hobby, nu is dat mijn werk. Dus moet ik eigenlijk weer een nieuwe hobby zoeken. Naast het tatoeëren besteed ik graag veel tijd met mijn gezin.”

Wat vind je van de ontwikkelingen in Dordrecht?
“De horeca is heel erg gegroeid. Er zijn veel restaurants bijgekomen, maar ik vind wel dat het winkelgebied droevig achteruit aan het gaan is. Kleine winkels en nieuwe ondernemers hebben bijna geen kans in Dordrecht.”

Hoe bevalt het in Dordrecht als ondernemer?
“Door mijn ervaring heb ik niet veel last van de moeilijkheden als ondernemer. Dit komt omdat iedereen mij wel weet te vinden. Als nieuwe ondernemer moet je dat vaak nog opbouwen. Dat gaat in Dordt best lastig. Nieuwe ondernemers hebben het zwaar.”

Hoe zie je de toekomst van Dordrecht?
“Eerlijk gezegd ben ik bang dat Dordrecht over 5 jaar eerder een dorp lijkt dan een stad. Dit hoop ik natuurlijk niet. Maar zoals het nu gaat, denk ik dat wel. Nieuwe panden zijn tegenwoordig veel te duur en om in Dordt te wonen of te huren is voor velen niet te betalen.”

Wat vind je het mooist aan Dordrecht?
“Natuurlijk is Dordrecht wel een hele mooie stad. Er zijn veel oude gebouwen en het is een culturele stad. Het is vooral ook leuk voor toeristen.”

“Na 39 jaar blijft het fascinerend om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe tattoos te maken”

skyline-visual