Marcel Vastenhoud

11 juni 2020

Wie: Marcel Vastenhoud
Wat: Marcel is een erg trotse Dordtenaar. Met zijn bedrijf V.N.D. Neon dat al meer dan 40 jaar bestaat heeft hij het oudste licht & reclamebedrijf van Dordrecht. Daarnaast is hij ook eigenaar van Grillit, waarmee hij workshops en BBQ-catering verzorgt. Dit doet hij al meer dan 4 jaar.

Geboren en getogen in Dordrecht?
“Jazeker en ik woon er nog steeds met plezier!”

Hoe bevalt het om twee bedrijven te combineren?
“Het valt prima te combineren. Met Grillit werk ik voornamelijk in het weekend en in de avonduren. De rest van mijn tijd besteed ik aan V.N.D Neon. Daarmee kom ik op verschillende plekken in Nederland, maar ook in het buitenland zoals België, Luxemburg en een deel van Duitsland.”

Wat vind je leuk aan je werk?
“De diversiteit. Met Grillit kom ik altijd op een feestje terecht. Dat kan een verjaardag zijn of een bedrijfsfeest. Overal waar ik met Grillit kom, is het een prettige en gezellige omgeving. Met V.N.D Neon kom ik weer veel verschillende mensen tegen. Bijvoorbeeld mensen die net met een bedrijf zijn begonnen of juist al lang in de bedrijfswereld zitten. Het is heel afwisselend.”

Heb je naast je werk nog een leuke hobby?
“Mijn werk is eigenlijk mijn grootste hobby en daar steek ik ook bijna alle tijd in die ik heb. De enige echte hobby die ik daarnaast heb is duiken en duiklessen geven. Ik ben zelf duiker en duikinstructeur. Dit doe ik niet zo snel in Nederland, maar als we op vakantie zijn dan vind ik dit altijd erg leuk om te doen. De duiklessen die ik geef zijn meestal op vakantie in een gebied zoals de Caraïbische eilanden.”

Wat vind je van de ontwikkelingen in Dordrecht?
“Het horecagebied in Dordrecht is de laatste tijd erg goed op weg. Er zijn mooie restaurants bij gekomen en jonge ondernemers die mooie dingen neerzetten en echt willen. Daarnaast heeft Dordt ook veel mooie en leuke evenementen, zoals Dordt in Stoom, Wantijpop, de Boekenmarkt etc. Deze maken Dordt speciaal.”

Hoe bevalt het in Dordrecht als ondernemer?
“Het valt niet mee. Concurreren met webshops is niet echt prettig. We proberen ons op Dordrecht te richten, maar ons werkgebied valt ook daarbuiten.”

Wat gaat goed in Dordrecht en wat kan beter?
“Er kan eigenlijk altijd wel wat beter, maar ik vind dat je daar niet of zo min mogelijk naar moet kijken. Je moet je richten op het positieve. Wat ik vind dat er heel goed gaat, is hoe de burgemeester het doet. Ik vind dat we daar als Dordtenaren echt trots op mogen zijn. Hij heeft zijn hart op de juiste plek voor particulieren en ondernemers.”

Hoe zie je de toekomst van Dordrecht?
“De toekomst van Dordt zie ik erg goed in. Dordrecht is aan het groeien. Zo is Dordt aan het expanderen. Zoals bij de A16. Het is niet altijd leuk voor de mensen die er wonen, maar het is als het klaar is zeker een pluspunt!”

Wat vind je het mooist van/aan Dordrecht?
“Alles! Als ik dat mag zeggen. Ik vind het veel te moeilijk om te kiezen. We hebben namelijk de Biesbosch, de Moerdijk, oude panden etc. Dordt is gewoon heel mooi; mooie mensen en mooie panden.”

‘Het mooiste van Dordrecht is uitzicht vanaf Zwijndrecht’

skyline-visual