DJ Wessel S

2 juli 2019

Wie: DJ Wessel S

Wat: Wesley Schless is een Dordtse DJ. Hij won de DJ contest van Dancetour in Dordrecht en vervolgens ook landelijk. Inmiddels heeft hij al wat mooie releases uitgebracht en draait hij op veel (inter)nationale feesten. Onlangs is hij door Afrojack gevraagd om als support-act op te treden in Griekenland, daar gaat hij drie optredens verzorgen in Chersonissos. Vrijdag 12 juli kun je hem in Dordrecht live bewonderen tijdens Friends on Friday op Big Rivers.

Waar in Dordt ben jij vaak te vinden?
In Dordrecht lunch ik regelmatig bij de Delifrance en na een zwaar werkweekend haal ik op zondagavond meestal gewoon een snack vlakbij huis. Als ik een weekend vrij ben en ik wil wat gaan drinken met vrienden, dan ben ik te vinden bij café De Vrienden of in de Kazerne met collega DJ’s.

Wat vind jij de mooiste plek van Dordrecht en waarom?
De mooiste plek van Dordrecht vind ik toch wel de binnenstad. Door mijn werk als DJ leef ik veel in de avond en nacht en ben ik vaak in het centrum van Dordrecht te vinden. Ik hou van mensen om mij heen en dan is het centrum de perfecte plek. Daarnaast zie ik het centrum de laatste jaren enorm ontwikkelen en dat spreekt mij aan. Als ik een specifieke mooie plek moet noemen is dat De Grote Kerk, bekend en uniek voor de stad.

Wat zijn voor jou de mogelijkheden als DJ in Dordrecht?
Aan het begin van mijn carrière waren er in Dordrecht enorm veel mogelijkheden voor mij als DJ. Dancetour heeft mij destijds een enorme boost gegeven. Ik heb met de DJ contest van Dancetour enorm veel geleerd, zowel voor het draaien als produceren. Het meedoen aan de DJ contest van Dancetour kan ik beginnende DJ’s zeker aanraden. Op dit moment richt ik mij als DJ meer op de grote steden, zoals Rotterdam en Amsterdam. Daar is veel aanbod van evenementen en discotheken, waardoor ik kan groeien. Het niveau van de DJ’s is daar ook een stuk hoger, zo doe je veel ervaring op en het zorgt ervoor dat je elk optreden scherp bent.

Hoe zie jij de toekomst van de stad Dordrecht?
In mijn ogen is er op dit moment tussen de horeca ondernemers een grote concurrentie strijd gaande. Ik denk dat als je als ondernemers zou samenwerken, de band met de jongeren in Dordrecht kunt verbeteren. Dan gaan ze op een zaterdagavond uiteindelijk eerder in Dordrecht stappen dan bijvoorbeeld Breda of Rotterdam. In Rotterdam heb je de mogelijkheid om een soort ‘kroegentocht’ te doen. Ik denk dat dit in Dordrecht ook zeker mogelijk is en heel leuk kan zijn. Juist hierdoor kunnen jongeren andere plekken in de stad zien, waar zij normaal gesproken niet zouden komen. Er is zoveel te doen in Dordrecht, alleen wordt dat niet door iedereen opgemerkt en dat is zonde. Ik ben sowieso een voorstander van samenwerken, uiteindelijk wordt iedereen daar beter van.

skyline-visual