Dennis van Buuren

2 maart 2019

Dennis van BuurenWie: Dennis van Buuren

Wat: Dennis is een jonge ondernemer in Dordrecht. Hij is nog maar 23 jaar jong en eigenaar van Osteria Luca en Visser’s Poffertjessalon.

Daarnaast zet hij zich graag in voor de stad, iets brengen wat een ander niet zou doen.

Geboren en getogen in Dordrecht?
“Nee, ik ben geboren in Papendrecht, aan de andere kant van het water. Papendrecht is een prima stad maar Dordrecht is mooier! Ik zat op school in Papendrecht en ik heb daar nog vrienden en familie. Hier ben ik nog regelmatig te vinden. Dordrecht is wel meer mijn stad. Het is veel authentieker dan Papendrecht.”

Wat is er mooi aan Dordrecht?
“Dordrecht heeft een enorme historie. Er zijn zoveel unieke plekjes zoals de kauwgommuur en mooie straatjes. De stad heeft de perfecte locatie aan het water. Dordrecht is een karakteristieke stad.”

Waar liggen de kansen?
“De stad moet nog op de kaart gezet worden. Dordrecht is een onderontwikkelde parel. Er liggen zoveel bedrijfsmatige kansen zoals in de horeca. Ik draag hier zelf ook een steentje aan bij. Te toeristisch zal het niet worden, zoals Giethoorn met Chinezen in overvloed. Het kan veel aantrekkelijker worden voor jongeren. Als er aanbod is, dan komen ze vanzelf. Er liggen kansen die niet worden gegrepen. Het woningaanbod is niet groot in het lagere segment. Jongeren woningen zijn bijna niet te vinden. Bijvoorbeeld vlak bij Kunstmin, al die vervallen pandjes. Knap het op en maak er leuke studentenwoningen van. Door de ligging dichtbij het station, is het een goed alternatief voor studenten.”

Wat vind jij een bijzondere plek in Dordrecht?
“Er zijn meerdere bijzondere plekken in Dordrecht. Ik kan nu alle geijkte plekken opnoemen maar eigenlijk vind ik de stadsparken bijzonder. Neem het Wijzigtpark, als ik door het park loop, geeft het mij zo’n rustgevend gevoel. De gemeente steekt veel werk in de stadsparken van Dordrecht. Er zou meer gebruik gemaakt moeten worden van de parken. Onze stadsparken zijn juist leuk!”

Ga je uit in Dordrecht?
“Ik heb helemaal geen tijd om uit te gaan! Dordrecht ken ik al, ik ontdek liever plekken die ik niet ken. Laatst ben ik naar Brussel geweest. Dat was erg leuk. Ook in Italië zijn zulke mooie plekken. Je kan naar Groningen rijden, maar dan ben je langer onderweg dan naar Italië. Je stapt in het vliegtuig en je bent binnen drie uur in Italië.”

Hoe zie je de toekomst van de stad?
“Op de korte termijn kan er genoeg gebeuren. Ik vind dat er meer verbinding moet zijn tussen vastgoed, de gemeente en de ondernemers. Het winkelaanbod is niet heel groot. Er staan zoveel panden leeg in het centrum. Daarnaast liggen er in sport en recreatie genoeg kansen. Ze zijn al jaren bezig met de plannen voor een nieuw FC Dordrecht stadion. We kunnen ook allemaal iets minder kritisch zijn. Iedereen heeft wel iets te klagen of is het ergens niet mee eens. We wonen in een prachtige stad!” •

skyline-visual