pakhuis Dordrecht

Christine van Tienhoven

24 september 2020

Christine van TienhovenWie:
 Christine van Tienhoven
Wat:
 Christine is de trotse eigenaar van Pakhuis Dordrecht, gehuisvest in een historisch industrieel pand in het centrum van Dordrecht. In juli 2019 organiseerde ze hier haar eerste kookworkshop. Nog vele culinaire en creatieve workshops, evenementen en vergaderingen volgden. Christine had een topstart. Corona gooide even roet in het eten, maar inmiddels is de agenda alweer goed gevuld met workshops (nu wel met kleinere groepen) die ze zelf geeft of die verzorgd worden door andere kookgekkies.

Geboren en getogen in Dordrecht?

“Jazeker, ik ben een echte schapenkop! Ik ben één jaar op wereldreis geweest, maar verder altijd in Dordrecht. En dan liefst in het centrum.”

Waarom ben je met Pakhuis Dordrecht gestart?
“Mijn passie voor koken, het verbinden van mensen, het ondernemerschap, de creativiteit om ideeën te bedenken, communicatie en mijn studie commerciële economie, komen hier allemaal samen.”

Wat maakt je werk leuk?
“De nieuwe ontmoetingen, het omgaan met mensen. De sfeer in het Pakhuis is huiselijk en laagdrempelig. De gerechten die we maken zijn toegankelijk, niet ingewikkeld. Er zijn soms deelnemers die nog nooit in een keuken hebben gestaan. Het is fantastisch als zij na afloop lachend en met een goed gevoel de deur uitgaan.”

Hoe bevalt het in Dordrecht als ondernemer?
“Fijn. Dat komt onder andere door mijn steeds grotere netwerk van mede-ondernemers. Ik vind het geweldig dat ook anderen bijzondere (kook)workshops organiseren vanuit Pakhuis Dordrecht. Mijn doel is om Pakhuis Dordrecht een plek te laten zijn waar mensen met plezier samen komen, waarbij ontspanning, verbinding en plezier centraal staan. Een groeiende community van mensen met dezelfde gedeelde passie voor koken, waarbij gezondheid en duurzaamheid ook (zeker) een rol spelen.”

Wat vind je van de ontwikkelingen in Dordrecht?

“Dordrecht is een stad met potentie. Het centrum wordt steeds gezelliger met leuke cafés en restaurants. Natuur en water zijn op een steenworp afstand. Het is bovendien prettig dat bedrijven, ook grote, zich blijven vestigen op de Dordtse bedrijventerreinen. Het zou mooi zijn als meer mensen en bedrijven hierdoor graag naar Dordrecht komen.”

Wat kan beter?
“Ik erger me aan de leegstand van veel (winkel)panden, ongetwijfeld komt dit door hoge (huur)prijzen. Ondanks de prachtige panden en havengebied trekt het centrum daarom minder bezoekers. Dat is jammer.”

Hoe zie je de toekomst van Dordrecht?
“Als een bruisende stad met een levendig centrum, met leuke evenementen, cultuur, gezellige en goede restaurants. Een plek waar mensen uit Dordt zelf graag zijn en waar niet-Dordtenaren met plezier komen voor een fijne dag uit! Dat weet ik natuurlijk niet, maar ik hoop dat dit de toekomst is.”

“Kijk eens vaker omhoog! In de binnenstad zie je echt prachtige gevels.”

skyline-visual