Annemieke Keizer

2 november 2020

Wie:
Annemieke Keizer

Wat:
Annemieke is samen met haar zus Roely eigenaar van Keizer & Keizer aan de Voorstraat. De zussen zijn inmiddels de derde generatie van het familiebedrijf. Na de oorlog kocht hun grootvader het pand en begon er met één van de eerste jeanswinkels van Dordrecht. Moeder Jans veranderde de naam in Jans’ Boutique en startte met de verkoop van exclusieve damesmode. Achttien jaar geleden gaf ze het stokje door aan haar dochters en ontstond Keizer & Keizer.

Geboren en getogen in Dordrecht?
“Inderdaad! Ik dacht altijd dat ik niet zonder de Grote Kerk kon leven, maar daar is vijf jaar geleden toch verandering in gekomen. Ik woon nu in Rotterdam, maar ben wel vijf dagen per week in mijn winkel in Dordrecht. Echt weg ben ik dus niet!”

Heb je altijd al een passie voor mode gehad?
“Absoluut! Al op mijn zestiende werkte ik in een modewinkel. Uiteraard was ik ook vaak in Jans’ Boutique te vinden en ben er zodoende ingegroeid. ‘It runs in the family’, zal ik maar zeggen. Nog altijd ga ik met veel plezier naar mijn winkel.”

Wat vind je leuk aan je werk?
“Ik vind het heerlijk om vrouwen te adviseren en aan te kleden. We hebben door de jaren heen veel een klantenkring van veel vaste klanten opgebouwd. Van sommigen weet ik beter wat ze in de kast hebben hangen, dan zijzelf. Het is een uitdaging om ze ieder nieuw seizoen te prikkelen met iets nieuws en ze op en top volgens de laatste modetrends te kleden.”

Wat vind je van online shoppen?
“Ik begrijp daar niks van. Shoppen moet een feestje zijn toch? Dat hoor ik gelukkig ook van veel klanten. Ik bespeur een tendens dat vrouwen weer meer persoonlijke aandacht willen in de winkel, gezellig met een kop koffie erbij. Veel leuker dan alleen thuis achter de pc.”

Hoe bevalt het in Dordrecht als ondernemer?
“Goed, al moet ik wel zeggen dat dit heftige tijden zijn, maar daar hebben veel ondernemers last van. Ondernemers moeten steeds creatiever zijn om het hoofd boven water te houden. Gelukkig lukt dat ook bij veel ondernemers. Wij hebben het geluk dat het pand ons eigendom is. Daar hebben we nu veel profijt van.”

Hoe zie je de toekomst van Dordrecht?
“Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik hoop dat de ondernemers deze coronatijd goed doorkomen. Het zou zonde zijn als hierdoor bedrijven omvallen en er nog meer leegstand komt. Gelukkig werkt de gemeente mee. Ik zie bijvoorbeeld nieuwe terrassen ontstaan waardoor er meer mensen naar de stad komen. Wij hebben daar ook profijt van. We hopen daarnaast snel weer terug te kunnen naar ‘normaal’ en dat er naast Dordtenaren ook weer toeristen onze mooie stad komen bezoeken.”

Wat vind je het mooist aan Dordrecht?
“De oude kern van de stad, het havengebied met de rivieren er omheen, de Grote Kerk die er bovenuit torent. Prachtig.”

“Kleding kopen moet toch een feestje zijn? Ik begrijp niks van online shoppen!”

skyline-visual