Alle ruimte voor een bezoek aan de stad

< Terug naar het overzicht

De ondernemers in Dordrecht ontvangen je graag! We geven je een aantal tips om optimaal te genieten van al het moois wat Dordrecht te bieden heeft!

Winkelen en openingstijden
Bijna alle winkels in de binnenstad zijn weer geopend. Soms nog wel met aangepaste openingstijden. Dus wees verstandig en check altijd nog even de website of socials van de winkel van jouw bezoek.

Probeer wel zo doelgericht mogelijk te winkelen en houdt nog steeds 1,5 meter ↔️ afstand van elkaar. In de binnenstad zijn er ook looproutes en aanwijzingen op straat aangebracht. Houdt rechts aan in de straten, zie het als op de snelweg met een denkbeeldige middellijn. Let wel een beetje op de eventuele wachtrijen langs de etalages;

En als er een lange wachtrij is dan kun je altijd later terugkomen, ga eerst langs een andere winkel of maak een mooie stadswandeling net buiten het centrum en herontdek je eigen binnenstad!

Shop op rustige momenten
Als je de tijd hebt adviseren we om in de ochtend te winkelen. Dat maakt het winkelen een stuk relaxter en de medewerkers hebben de tijd voorbij een optimale. Ook van maandag tot donderdag is het een stuk rustiger. Of volg de social media kanalen de gemeente met #drukindordrecht

Gratis fietsenstallingen
Lekker gezond op de fiets naar de binnenstad is altijd een goed idee! Zet je fiets niet zo maar op straat want de ruimte is nu éénmaal wat krapper. Dat kan een stuk veiliger en nog gratis ook: Plaats je fiets of brommer gewoon in één van de gratis, bewaakte fietsenstallingen in de stad. Fietsenstalling Achterom vind je rechts naast de KFC en Fietsenstalling Statenplein vind je tegenover de ICI Paris (onder het oude V&D pand).

Lekker, lunchen of een drankje op het terras
De horeca in Dordrecht krijgt letterlijk en figuurlijk steeds meer de ruimte. De terrassen worden steeds meer verruimt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inrichten van parkeerplaatsen in autoluwe straten als extra terrasruimte. Zo kan iedereen bij mooi weer, met gepaste afstand, toch een fijn plekje in de zon zoeken.

Er zijn wel een aantal gouden regels: Voor een bezoek aan een restaurant moet je van te voren reserveren, voor de terrassen geldt dat je je even bij het personeel moet melden. Even een stapje extra maar daarna kun je als vanouds genieten van een heerlijke lunch, diner of borrel.

Attracties en musea
Bij de attracties, zoals rondvaarten, is de ruimte beperkt dus wees verstandig en boek vooraf een plekje. Bij een aantal ondernemers kun je ook de boot privé afhuren. Dan ben je verzekerd van een mooi plekje.

Bij de musea werken ze vaak met tijdslots. Je boekt dan voor een specifieke dag en tijdstip. Dat betekent niet dat je ook maar beperkte tijd mag blijven. Je hebt alle rust en ruimte om het museum in je eigen tempo te bekijken. In de musea zijn er duidelijke routes en de medewerkers houden een extra oogje in het zeil.

skyline-visual